Споживачі віддають перевагу солодким сокам, – фермерка
Споживачам здебільшого подобаються солодкі соки. Влітку більше цінують напої з кислинкою. У тренді також більш екзотичні інгрідієнти: бузина, аронія тощо.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповіла Віталіна Семерог, співвласниця ФГ «Валентина» у Святошинському районі на Київщині.
«Споживачі здебільшого віддають перевагу солодким сокам. Тому краще йдуть яблуко-полуниця, яблуко-груша, – сказала вона. – Але на літо вже і яблуко-лимон підтягується, тому що хочеться кисленького».
Цього року фермерське господарство отримало нагороду за яблучно-бузиновий сік як за оригінальний рецепт.
«Бузина — тренд в Європі, там багато роблять сиропів від кашлю на основі бузини. Наш сік вийшов насичено-фіолетовим, схожим за смаком на безалкогольний глінтвейн. Ми давали його дітям всю зиму підігрітим замість чаю», – додала Віталіна Семерог.
Хоча перший яблучно-бузиновий сік у господарстві робили з власної дикої бузини, що росла в саду, зараз використовють лише промислово вирощену культурну бузину.
Так само було і з аронією, або чорноплідною горобиною.
Сік з аронією найчастіше купують літні люди, адже ця ягода нормалізує тиск.
Читайте також: Виробники крафтового соку мріють про сидр і новий сад