Овочі-Ягоди-Сад

Наша слива перевершує польську та румунську, – агроном

Наша слива перевершує польську та румунську, – агроном
Слива Стенлі

Петро Гусєв, головний агроном ТОВ «Колос», яке на Одещині вирощує 7 га сливи Stanley вважає, що його продукція не поступається іноземній за вмістом сухих речовин та цукрів і може успішно конкурувати на зовнішніх ринках.

Про це він розповів у інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи».  

«Я вважаю, що наша продукція, зокрема слива, заслуговує на увагу — щоб її їли в Польщі, Румунії, Угорщині, використовували у виробництві, наприклад, йогурту, – сказав він. – Наша слива перевершує польську та румунську за вмістом цукрів та сухих речовин. Сума річних температур в нашому регіоні суттєво не відрізняється від найродючіших районів Італії, наприклад Верони. Тамтешня продукція дуже цінується, та й наша не відстає від них».

Зараз «Колос» продає фрукти всередині України: на гуртових ринках, торгових мережах супермаркетів «Фозі», «Метро». 

Петро Гусєв зауважує, що господарство постачає в супермаркети сливу та персик. 

«З ними прямі договори, які змушують підтримувати дисципліну постачання, вчать працювати з мережами. У продукції має бути нормальний вигляд та паковання, і головне, її потрібно поставити вчасно та у необхідному обсязі», – каже агроном.

Читайте також: Буковинський садівник підбирав сорти під наявність робітників