Овочі-Ягоди-Сад

«Польська федерація картоплі» передала 350 тонн картоплі переселенцям

«Польська федерація картоплі» передала 350 тонн картоплі переселенцям

Понад 350 тонн картоплі і 90 тонн гуманітарної допомоги завезли в Україну завдяки співпраці фонду «МХП-Громаді»  з Фундацією розвитку регіонів (Польща). Картопля використовалася як посадковий матеріал та для споживання тимчасово переміщених осіб на Львівщині.

Про це повідомляє компанія «Захід-Агро МХП» на своїй сторінці у Фейсбук.

Зазначається, що У березні цього року 6 автомобілів (90 тонн вантажу) з продуктами харчування, товарами гігієни і медичними препаратами були доставленні у ті регіони, які найбільше постраждали від війни, а також малозабезпеченим і соціально незахищеним категоріям людей по всій Україні.

«Неоціненно важливим був внесок «Польської федерації картоплі», яка виділила понад 350 тонн картоплі як посадкового матеріалу для внутрішньо-переміщених осіб, так і безпосередньо для споживання. Склад для зберігання картоплі і іншої гуманітарної допомоги забезпечило ТОВ «Захід-Агро МХП». Також картопля була завезена у громади, де здійснює свою господарську діяльність «Захід-Агро МХП». А саме: Жовківську, Рудківську, Меденицьку, Калинівську, Золочівську, Городоцьку, Перемишлянську і Поморянську громади Львівщини та Рогатинську громаду на Івано-Франківщині. І знову ж таки транспорт для розвезення бараболі виділило «Захід-Агро». Зараз картопля уже квітне і за місяць можна буде збирати врожай, тож продовольча безпека ВПО гарантована», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У «Десні» на Чернігівщині висадили тільки третину картоплі