Мармуровий клоп погіршує смак вина
Шкідливість мармурового, або коричневого смердючого клопа пов’язана з проколами поверхні плодів, листя чи кори та висмоктуванням його вмісту.
Про це в статті в журналі «Садівництво по-українськи» розповіла Інна Гуляєва, доцентка Одеського національного аграрного університету.
«У місцях проколів утворюються некротичні плями, крізь які проникають збудники хвороб. Зливаючись, вони можуть спричиняти деформацію плоду, – пояснила вчена. – Плоди втрачають товарний вигляд, під час проколів у плодоніжку обсипаються».
Вона також додала, що у пошкоджених плодах погіршується смак та зовнішній вигляд, вони припиняють свій розвиток і обсипаються на землю, в місцях ушкодження з’являється некроз, горбистість та загнивання.
«Є повідомлення про те, що сильне ураження виноградної продукції погіршує якість і смак вина», – підкреслила Інна Гуляєва.
Читайте також: Названі методи виявлення коричневого мармурового клопа