Сухий козацький борщ готують на Волині для військових
В райцентрі Іваничі на Волині волонтери налагодили виробництво сухої борщової заправки для військових. 220 порцій вже передали військовим у Чернігів, а 420 – в Миколаїв.
Про це повідомляє «Буг».
«Борщовий набір складається з капусти, моркви, буряка, картоплі, часнику й цибулі, перцю і паприки, м’яса, солі та зелені. Пакетики вакуумують, аби довше зберігались і краще перевозились. До кожного набору кріплять томатну пасту», – йдеться у повідомленні.
З овочами допомагають небайдужі жителі Іваничівської та мешканці сіл Колона і Завидів Павлівської громад, а також місцеве фермерське господарство «Захід-овоч». Також чимало людей долучаються до хорошої справи фінансово.
Інгредієнти спочатку миють, очищують, нарізають, деякі варять, протягом декількох годин сушать і лише після цього фасують порціями у пакети.
З одного пакета можна приготувати 4 порції страви. Для приготуванні достатньо залити суху суміш окропом та зачекати 10 хвилин.
У планах – приготування «сухого» горохового супу.
Читайте також: Вакуумований борщ зберігається місяць