Тваринництво

Китай визначив нові цілі з виробництва м'яса

Виробництво м’ясо в Китаї може досягти 89 млн тонн до 2025 року.

Це випливає з цілей, викладених у плані Китаю щодо прискорення модернізації сільського господарства та сільських районів на період 14-ї п’ятирічки (2021-2025 роки), пише PigUA з посиланням на Рig333.

Тобто очікується зростання в середньому на 2,8% протягом п’яти років, як порівняти з 77,5 млн тонн м’яса, вироблених у 2020 році.

У плані також ідеться, що уряд хоче стабілізувати потужності звиробництва свинини на рівні близько 55 млн тонн, аби запобігти коливанням виробництва. Для довідки: у 2020 році Китай виробив 41 млн тонн свинини.

Як повідомлялося, в Україні середня ціна закупівлі живця свиней зупинилася на 43,7 грн/кг.