При зберіганні груші тричі міняють температурний режим
При зберіганні груші в камерах з РГС, плоди спочатку витримують при температурі +6, +80С, потім її опускають, а за тиждень-півтора до продажу знову піднімають до кімнатної для достигання.
Про це йдеться в матеріалі журналу «Садівництво по-українськи».
Видання зазначає, що у сховищах з регульованим температурним режимом плоди груші півтора-два тижні необхідно витримувати при температурах +6, +80С для завершення переходу частини крохмалю в цукри, а потім поступово опустити температуру до +1,+20С, не допускаючи і мінімальних мінусових температур.
Додається, що для підготовки плодів пізньозимових та зимових сортів до реалізації або споживання, при холодильному зберіганні, необхідну партію плодів необхідно на тиждень-півтора перемістити в температурний режим +16, +180С для дозарювання.
Також нагадується, що у сховищах з режимом охолодження необхідно підтримувати підвищений режим вологості тому, що плоди частини найцінніших сортів схильні до в’янення.
Читайте також: Найстаріші європейські сорти груші можуть вирощуватися в Україні