На Глобинському свинокомплексі майже у всі корми додають кислоти
На Глобинському свинокомплексі ретельно контролюють корми, аби вони не стали шляхом для проникнення інфекції, зокрема мікотоксинів, пише журнал The Ukrainian Farmer.
Підприємство має власний комбікормовий завод і елеватор, тож корми виготовляє самостійно, купує тільки премікси та корми для поросят вагою до 9 кг і до 12 кг.
«Кожну машину з сировиною перевіряємо на наявність мікотоксинів у власній лабораторії, щоб уражене зерно не потрапило на елеватор, – розповіла заступниця директора з виробництва Глобинського свинокомплексу Ірина Чипенко. – Корми також перевіряємо у власній лабораторії, а ще щомісяця відправляємо на аналіз до зовнішньої».
Уся сировина проходить через експандер, де піддається короткочасному тепловому впливу пари для знищення хвороботворних бактерій і вірусів. Натомість корисні для здоров’я тварин речовини в ній зберігаються.
«Сорбенти додаємо в корм свиноматок і поросятам на відлученні – так підстраховуємо себе: а раптом гриб був десь на дні машини, – пояснила Ірина Чипенко. – Поросятам до 30 кг даємо пробіотики, щоб покращити травлення».
Майже у всі корми на Глобинському свинокомплексі додають кислоти – теж для травлення і кращого зберігання. Воду підкислюють, коли виникають проблеми з травленням або коли поросята переходять з одного виду корму на інший. Але постійно не підкислюємо, уточнила Ірина Чипенко.
Як повідомлялося, Глобинський свинокомплекс практикує зворотне згодовування для ремонтних свинок.