Овочі-Ягоди-Сад

Моркву сіють і в січні-лютому

Моркву сіють і в січні-лютому

Фермер з міста Каховка Херсонської області Олег Бліжніков вирощує овочі на 60 га, з яких 5-10 га відводить під моркву. Зазвичай цей коренеплід висівають у різні терміни – від березня до липня. Але за теплої погоди можуть посіяти і взимку.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».  

«Ми сіємо моркву і в березні, і в червні, і навіть у липні, – розповів фермер. – Відповідно, терміни збирання різні: першу моркву збираємо в серпні, червневу – у жовтні, а останню – в грудні. Можемо моркву посіяти в січні-лютому, якщо погода дозволяє. Трапляються так звані лютневі вікна, коли стоїть тепла, майже весняна погода, земля прогрівається, підсихає: цілком можна сіяти».

Олег Бліжніков уже мав удалий досвід зимової сівби. Сіяв на початку лютого на високій гряді зі щільністю 1 млн насінин на гектар на глибину 3 см. Гряди агроволокном не накривали, щоб не спровокувати появу передчасних сходів. 

«Сходи з’явилися на початку березня, – додав фермер. – Вони були хороші, дружні. Урожай моркви зимового посіву отримали на два тижні раніше, ніж весняний. Тож не треба боятися експериментувати».

Читайте також: Новий сезон овочівників розпочався в листопаді