Овочі-Ягоди-Сад

Німецький вчений запропонував для України червоні сорти яблук і груші

Німецький вчений запропонував для України червоні сорти яблук і груші
Міхаель Ноймюллер, директор Баварського центру помології й плодової селекції (Німеччина)

Міхаель Ноймюллер, директор Баварського центру помології й плодової селекції (Німеччина) розповів про технології та вимоги до вирощування нових імунних сортів груші та яблук та запропонував для України два червоноплідних сорти яблук та один – груші. 

Про це він розповів під час Всеукраїнського практичного форуму «Інтенсивний сад», який відбувається у конференц-залі стадіону «Арена Львів».

Міхаель Ноймюллер зауважив, що найважливішим показником привабливості сорту яблук є баланс кисло-солодкого смаку та аромату. 

«У нас в Німеччині 60% люблять кислі сорти, 40% – солодкі», – навів приклад він.

За словами вченого, селекціонери враховують, що м’якуш яблук має бути хрустким, соковитим. Плоди – придатні до зберігання у сховищах з РГС. Не всі сорти добре зберігаються в таких умовах, можуть бути потемніння. Нові сорти таких недоліків не мають.

Також відбирають такі якості нових імунних сортів як Стійкість до попелиці, до шарпи, бактеріальних збудників.

Міхаель Ноймюллер рекомендував для вирощування в Україні красивий червоний літній сорт яблук Зоммернахтштраум (Сон літньої ночі), що  достигає на початку серпня. А також червоноплідний сорт яблук Антонія, який можна зберігати рік і він стійкий при сортуванні.

Груша Алессіа

З груш науковець рекомендував Алессія, яка має червоні крупні плоди, які після збору тримають в сховищі 4 тижні, щоб розкрився смак. Достигає цей сорт за 3 тижні після сорту Конференція. Після сховища – набуває червоно-коричневого відтінку.

Сорт морозостійкий.

Читайте також: Найстаріші європейські сорти груші можуть вирощуватися в Україні