Господарство «Ель Гаучо» на Тернопільщині планує під no-till перевести 70% площ
У сільгосппідприємстві «НВАП „Ель Гаучо”» на Тернопільщині під технологією no-till нині всього 5% площ. Утім, тут їх щороку збільшують і планують перевести 70% площ на нульову технологію.
Про це розповів Віктор Низовець, директор з виробництва ПП «НВАП „Ель Гаучо”» в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer.
Кукурудзу в господарстві вирощують за традиційною технологією – застосовують оранку чи глибоке розпушування. Тільки на одному полі практикують no-till – і там зафіксували вищу врожайність, як порівняти з класичною технологією.
Також у сільгсппідприємстві помітили, що врожайність після глибокого розпушування вища, ніж після оранки.
«Уважаю, це через дедалі більший брак вологи, який ми спостерігаємо останні роки, а no-till – все-таки вологозберігальна технологія», – зазначив Віктор Низовець.
Нагадаємо, під технологією no-till в Україні всього 3% площ