Тваринництво

Виробництво індичатини за 9 місяців перевалило за 20 тис. тонн

У січні-вересні 2021 року в Україні виробили 20,3 тис. тонн свіжого чи охолодженого м’яса індиків, що на 6,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Зокрема, у вересні обсяг виробництва індичатини зріс на 12%, як порівняти з аналогічним періодом минулого року, – до 2,7 тис. тонн.

Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, споживання індичатини в Україні – 0,6-0,8 кг на одного мешканця.

Як повідомлялося, Україна закриває дефіцит індичатини в ЄС.