Овочі-Ягоди-Сад

«Вершки та корінці» сіють рівно три насінини салату в стаканчик

«Вершки та корінці» сіють рівно три насінини салату в стаканчик

ТОВ «Вершки та корінці», що у селі Нові Петрівці на Київщині вирощує салати в теплиці на гідропоніці. Щоб рослини добре розвивалися, в стаканчики сіють рівно три насінини.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

Салати на гідропоніці вирощують та продають в стаканчиках. Цю тару наповнюють торфом Klasmann, який доставляється з Балтії, по 70 г субстрату в кожен. 

«Далі овочівниці вручну вкладають у кожен стаканчик по три насінини. Не більше й не менше, бо маємо отримати однорідні рослини певної ваги, більша чи менша кількість посилить конкуренцію між рослинами за життєвий простір і дасть нестандарт», –  розповіла агроном Надія Марченко.

Після сівби стаканчики вставляють в касети, виставляють на столи в розсадному відділені й поливають. Уже через 36 год починають визирати крихітні зелені листочки.

«Якщо помічено, що в стаканчик потрапило чотири насінини чи зійшло лише дві, проводимо пікірування. Це відбувається на 8–9-й день, коли з’явився перший справжній листочок. Зайві рослинки видаляємо, а туди, де не вистачає, підсаджуємо», – пояснила агроном.

На розсадному столі рослини проводять до 14 днів. За цей час вони встигають повністю використати всі поживні речовини, які були в торфі та драже, і потребують «дорослого» раціону. Стаканчики переносять і вставляють в отвори каналів гідропонної системи, де вони проводять 20–25 днів.

Читайте також:«Вершки та корінці» розширять салатні теплиці до пів гектара