Як підвищити прибутковість через пробіотики
Активне застосування молочнокислих бактерій у складі пробіотиків допомагає не тільки поліпшити засвоєння поживних речовин. Деякі пробіотики виробляють ферменти, які збільшують доступність енергії і білків у кишківнику тварини-господаря. Подальше розщеплення поживних речовин до форми, яка може бути засвоєна організмом господаря, підвищує продуктивність.
Про це у журналі «Наше птахівництво» пише Аліна Уленкамп, менеджерка з продуктів компанії Biochem.
Поліпшення перетравності білків сприяє зменшенню кількості білків у сліпій кишці, в результаті чого патогенним мікроорганізмам залишається доступною менша кількість поживних речовин.
До того ж, підвищуючи засвоюваність протеїну, можна скоротити вміст сирого протеїну в раціоні птиці.
Пробіотики позитивно впливають на безпеку харчових продуктів і якість тушки птиці. Зниження тиску патогенів, за яке відповідають пробіотики, а, отже, захворюваності може зменшити кількість вибракування в забійних цехах, наприклад через гнійні шкірні інфекції або деформації суглобів. Також можна скоротити використання лікарських препаратів, особливо антибіотиків. Усе це підвищує прибутковість і підтримує екологічну стійкість.