Фермі доцільно мати спеціального фахівця з організації годівлі корів
На багатьох передових фермах процес годівлі корів організовує окремий спеціаліст. Він же щодня заповнює спеціальний журнал роботи кормового столу,
пише журнал The Ukrainian Farmer.
Дуже важливо, щоб корова повністю з’їла запланований раціон. Тому і потрібен чіткий контроль за споживанням кормів із годівниць і кормового столу.
Фахівець, відповідальний за організацію процесу годівлі, зазначає в журналі кількість розданого на добу корму по масі в сумі за всі даванки. А наступного ранку зазначає загальну масу нез’їдених залишків на кормовому столі по кожній технологічній групі.
В окрему графу журналу заносять фактичну вологість даваної кормової суміші, яка встановлюється експрес-методом або висушуванням зразка до постійної маси в сушильній шафі.
Отримані показники цих двох тестів мають стати підставою для зміни складу раціону за поживністю, гранулометричним складом рівнозмішаного раціону й вологості суміші.
Нагадаємо, у спеку необхідно ретельніше контролювати годівлю корів.
Як повідомлялося, розташування хедлоків під кутом дозволить збільшити фронт годівлі корів.