Ціна на інкубаційне яйце цього року знижувалася до 2 грн/штука
Ринок інкубаційного яйця нині непрогнозований і мінливий. На нього впливає чимало чинників, передусім – погодні умови.
Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів власник Татарбунарської птахофабрики Владислав Носаченко.
«Цього року, приміром, була затяжна холодна весна, і населення не купувало птицю, тому що для її посадки треба обігрівати приміщення, а це – додаткові витрати», – зазначив він.
Через це сталося перевиробництво інкубаційного яйця і накопичення його залишків, відповідно знижувалася його вартість.
«Наприклад, цього року ціна на інкубаційне яйце знижувалася до 2 грн/штука, тоді як собівартість – 5 грн, – пояснив Владислав Носаченко. – Погіршив ситуацію на ринку і спалах грипу птиці по всій Україні.
За його словами, оптові покупці, з якими господарство багато років стабільно працювало, вже на початку сезону інкубації відмовилися реалізувати птицю через таку небезпеку та непередбачувані наслідки.
«Цей рік для нашого господарства дуже складний, – резюмував Владислав Носаченко. – Він змусив не покладатися на досвід минулих років, шукаючи нові шляхи збереження і розвитку власного бізнесу».
Як повідомлялося, у племінному виробництві бройлерів спостерігається своєрідний колапс.
Довідка
Татарбунарська птахофабрика вирощує батьківське поголів’я курей породи Адлерська срібляста. Поголів’я становить понад 100 тис. голів. Реалізує інкубаційне яйце, добовий молодняк та підрощену птицю віком 35-40 діб.