Виробництво індичатини у червні зросло на 31,5%
У І півріччі 2021 року в Україні виробили 12,7 тис. тонн свіжого чи охолодженого м’яса індиків, що на 2,6% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Зокрема, у червні обсяг виробництва індичатини зріс на 31,5%, як порівняти з аналогічним періодом минулого року, – до 2,4 тис. тонн.
Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.
Нагадаємо, споживання індичатини в Україні – 0,6-0,8 кг на одного мешканця.
Як повідомлялося, Україна закриває дефіцит індичатини в ЄС.