Тваринництво

Рідкі веганські яйця розробили з бобів люпину

Канадський виробник харчових продуктів Nabati Foods розробив рідке яйце на рослинній основі. Воно готується з бобів люпину і горохового білка і не містить сої та глютену, інформує agronews.

Завдяки використанню люпину і гороху в новому заміннику яєць досягається правильна консистенція, смак і текстура. Новинка реалізовуватиметься під брендом Nabati Plant Eggz. Спробувати її можна буде до кінця цього року.

Наразі в асортименті Nabati є веганські м’ясо, сир, чізкейк, інші продукти на рослинній основі. Вони продаються в магазинах Північної Америки, але Nabati планує презентувати свою продукцію на ринках Європи та Азії.

Як повідомлялося, велика фастфуд-мережа замінила традиційні яйця рослинним аналогом.