Кормові ферменти й еубіотики покращують ефективність виробництва яєць
Подальше скорочення викидів парникових газів, зменшення потрапляння фосфору й азоту у довкілля можливе лише за умови, що здорових тварин годують оптимізованими раціонами, які збалансовані за вмістом основних поживних речовин: амінокислоти, вітаміни, мінерали та незамінні жирні кислоти.
Про це пише журнал «Наше птахівництво».
А, крім цього, застосовують ще новітні технології мінерального живлення, додають до раціонів птиці кормові ферменти, а також функціональні кормові інгредієнти, відомі як еубіотики (від грецького eu – хороший чи здоровий, bios – життя; так позначають здоровий баланс мікробіоти в шлунково-кишковому тракті тварин).
Використання кормових ферментів та еубіотиків покращує засвоюваність корму, а також сприяє кращому засвоєнню поживних речовин з нього, що знижує потребу в кормах або дає змогу більше використовувати нетрадиційну сировину.
Загалом використання кормових ферментів та еубіотиків покращує ефективність виробництва яєць і зменшує негативний вплив промисловості на екологію. Якби вся світова галузь птахівництва під час виробництва курячих яєць використовувала оптимізовану технологію ферментації кормів, то змогла б скоротити використання комбікорму птицею завдяки покращеній засвоюваності корму.
Отже, ця технологія внаслідок зменшення споживання корму птицею сприяє скороченню викидів парникових газів до 12,4 млн тонн еквівалентів CO2. Ця цифра означає 7%-ве зниження викидів парникових газів від галузі й еквівалентна виведенню 5,2 млн автомобілів з доріг.
Як повідомлялося, виробництво яєць з початку року скоротилося на 13,8%.