Холодна весна зробила німецьку спаржу дорожчою, але смачнішою
У німецьких супермаркетах стандартна спаржа коштує від 12 до 14 євро за кілограм. Гарна «недільна спаржа» коштує на 1-3 євро дорожче.Споживачі страждають від дорожнечі. А фермери в цілому задоволені: зростання цін компенсував втрати, пише Aussiedlerbote.
«Якби у нас не було парників-тунелів для збору врожаю, ймовірно, не було б взагалі спаржі», – розповіла Франциска Рінтіш, керуючий директор асоціації франконских виробників спаржі.
Холодна весна уповільнила збір спаржі в цьому році.
«Якщо немає сонця, земля не прогрівається», – пояснює Саймон Шумахер, представник правління Асоціації виробників спаржі і полуниці Південної Німеччини (VSSE).
А без тепла спаржа росте гірше. Це означає менший урожай і, відповідно, більш високі ціни. Однак повільне зростання має і свої переваги.
«Спаржа росте більш рівномірно. Це позитивно позначається на смакових якостях », – говорить Шумахер.
Виробники відзначають, що попит в цьому році хороший, незважаючи на те, що холодна весна зробила спаржу дорожче.
На відміну від минулого року, цьогоріч робочої сили на збирання спаржі достатньо. Однак виробники скаржаться, що через санітарно-гігієнічні заходи робітники обходиться дорожче, ніж зазвичай.
Читайте також: Ціни на ранні овочі пригальмували падіння, спаржа подешевшала