У СТОВ ім. Лесі Українки тепличні овочі підживлюють органікою та сидератами
СТОВ ім. Лесі Українки, що в селі Колодяжне Волинської області огірки і томати вирощують на 5 тис. м2. Основне живлення овочі отримують від внесеного перегною та сидератів.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Тепличні культури вирощуємо обов’язково з використанням органічних добрив: гною та зеленої маси, – розповіли Мирослав Цергер, заступник директора господарства та Олександра Соломіна, агроном. – Одразу після збирання врожаю вносимо в ґрунт гарно перепрілий гній, дискуємо й одразу висіваємо сидерати (гірчицю або редьку олійну). Коли сидерат підростає, скошуємо його, мульчуємо і переорюємо ґрунт. У середньому вносимо 80–90 тонн перегною на гектар».
Завдяки цьому під час вегетації культури зазвичай не потребують додаткового підживлення, адже їм вистачає поживних речовин, внесених з перегноєм.
Читайте також: Ціни на огірок виросли до рекордних показників за 5 років