Техніка

Під час сівби на нерівному полі в нагоді стане спеціальна підвіска секцій

Для роботи в складних умовах нерівних полів, коли передпосівна підготовка не може знівелювати огріхи від попередніх операцій, сівалки варто оснащувати підвіскою секцій зі збільшеним діапазоном вертикального руху.

Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.

«Стандартна підвіска секцій зазвичай дозволяє рух секції в межax 10 см, i цього не завжди достатньо. У результаті погіршується контроль глибини та зворотного ущільнення, а під час роботи вздовж нерівностей частина секцій висить у повітрі, а частина надмірно заглиблюється», – зазначають у статті.

Частковим вирішенням може бути збільшення притискного зусилля на секції. Однак цей параметр можна змінювати тільки в певних межах. Інша проблема полягає у переущільненні та недотриманні глибини висіву, що також вкрай важливо для майбутнього врожаю.

«Тому компанія Schaffert Mfg. запропонувала своє вирішення, сконструювавши підвіску, яка забезпечує вертикальний рух секції в межах 22 см. Так, сівалка зможе ефективно працювати за різних умов», – додають у статті.

Нагадаємо, названо умови, за яких не варто збільшувати швидкість сівби. Раніше повідомлялося, як налаштувати сівалку для отримання дружніх сходів.