В KMZ Industries розказали, на що варто звернути увагу при замовленні конусних силосів
До першої розмови з виробником варто дізнатися про бажаний об’єм консусного силосу, його кут нахилу тощо.
Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці KMZ Industries.
В першу чергу потрібно з`ясувати, яка кількість зерна із загального прийнятого об’єму буде вологою.
«Вологий продукт перед сушінням зберігають саме в конусних силосах, тому, знаючи його об’єм, можна розрахувати необхідну кількість і об’єм силосів», – констатують в компанії.
Також потрібно визначитися із культурою зберігання, щоб правильно підібрати об’єм силосу. Адже через різну щільність культур у один и той же силос поміститься різний об’єм зерна. Наприклад, 5 тис. тонн пшениці чи 2,5 тонн соняшнику (щільність соняшнику 0,4 т/м куб., а пшениці – 0,8 т/м куб.).
Визначення культури потрібно й для того, щоб врахувати особливості продукту зберігання в конструктиві. Наприклад, для зберігання шроту та жмиху конструкцію силосу додатково укріплюють.
Кут нахилу конуса силосу також важливий. Під стандартні культури достатньо 45°, а під продукти переробки (шрот, жмих) – оскільки вони жирні та налипають – потрібно використовувати силос з кутом нахилу 65°, щоб запобігти його деформації.
Нагадаємо, KMZ Industries облаштує зерносушильний комплекс фермерському господарству на Вінниччині.