Живі дріжджі підтримують продуктивність молочних корів
Живі дріжджі Saccharomyces cerevisiae допомагають підтримувати продуктивність молочних корів, стимулюють їхню харчову поведінку та здоров’я рубця під час теплового стресу.
Таких висновків дійшли американські вчені, пише журнал The Ukrainian Farmer.
Такі висновки підтверджують попередні випробування, які показали, що за складних умов специфічні живі дріжджі можуть суттєво покращувати травні процеси у рубці корів.
Учені зазначають, що штам дріжджів S. cerevisiae CNCM I-1077 підвищує засвоюваність корму завдяки вищій деградації клітковини, що підвищує засвоєння поживних речовин та енергії з раціону. Таким чином знижується ризик виникнення ацидозів і зростає рентабельність інвестицій завдяки кращим надоям молока.
Також дріжджі багаті на вітаміни групи В, за вмістом яких вони переважають усі протеїнові корми рослинного й тваринного походження. Це дуже важливо, адже дефіцит цих вітамінів призводить до порушень обміну речовин у тварин, затримки росту, погіршення засвоєння амінокислот і жирів, зниження продуктивності.
Як повідомлялося, додавання захищених жирів у раціон ВРХ суттєво підвищує його енергетичну поживність.