Тваринництво

Забій індиків починають із 90-го дня життя

АТ «Інделіка» здійснює забій птиці поступово протягом двох місяців, починаючи з 90 днів до 150.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів головний технолог АТ «Інделіка» Руслан Брик.

«Важливим є також транспортування птиці від пташника до цеху забою, ‒ зауважив він. ‒ У транспорті не повинно бути гострих предметів, як-от болти чи дроти, щоб птиця не поранилася».

На забої важливо правильно налаштувати шокер, який заспокоює птицю перед тим, як її знекровити. Це має бути зроблено так, щоб індик не загинув від шокера, і щоб кров виходила з тушки, а серце ще билося, уточнив Руслан Брик.

Після забою важливо правильно охолодити тушку, щоб уникнути її перегрівання, а також забезпечити належні умови для зберігання.

Усі разом ці чинники допомагають забезпечити високу якість індичатини та зберегти товарний вигляд тушки, резюмував Руслан Брик.

Як повідомлялося, «Інделіка» практикує ручне виловлювання птиці.