Тваринництво

ЄС встановив спеціальні гігієнічні вимоги до мʼяса, яєць, рибних і молочних продуктів

Європейська Комісія внесла зміни до регуляторних документів стосовно контролю якості деяких видів сільськогосподарської продукції, зокрема м’яса та їстівних м’ясних субпродуктів (код HS: 02), а також зернових культур (код HS: 10).

Про це повідомляє «УкрАгроКонсалт».

Регламентом Комісії (ЄС) 2024/891 від 22 березня 2024 року надано зміни до Додатків II та V до Регламенту (ЄС) № 396/2005 Європейського парламенту та Ради щодо встановлення максимальних рівнів залишків для речовини біфеназат у/на певних продуктах.

Документ набуває чинності 14 жовтня 2024 року.

Також Єврокомісія ухвалила Делегований регламент 2024/1141 від 14 грудня 2023 року про внесення змін до Додатків II та III до Регламенту (ЄС) № 853/2004 Європейського парламенту та Ради щодо встановлення спеціальних гігієнічних вимог до деяких видів м’яса, рибних продуктів, молочних продуктів і яєць.

Положення документу застосовуються з 9 травня 2024 року, за винятком пункту (3)(a)(iv)(1) Додатку, який набуде чинності 9 листопада 2024 року.