Які технологічні тренди перспективні для переробної галузі

Серед перспективних технологічних трендів для переробної галузі ‒ подальша автоматизація та цифровізація виробничих процесів, упровадження екологічно чистих та енергоефективних технологій, а також розвиток технологій для зменшення відходів виробництва.
Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів Андрій Бурко, директор переробного комплексу Володимир-Волинської птахофабрики.
Своєю чергою підприємство впроваджує програми з керування відходами, зокрема на новому переробному комплексі передбачено виробництво м’ясо-кісткового борошна, що дозволяє ефективно використовувати всі побічні продукти переробки (кістки, жир, кров), зазначив він.
Мінімізація впливу перероблення м’яса на навколишнє середовище ‒ важлива частина стратегії сталого розвитку на харчових підприємствах.
«Для цього впроваджуємо різноманітні заходи з ефективного використання ресурсів і скорочення відходів. Серед основних заходів ‒ зменшення споживання води, електроенергії, зниження викидів у атмосферу, технології водоочищення, перероблення виробничих відходів, екологічне пакування», ‒ підкреслив Андрій Бурко.
Як повідомлялося, «Пан Курчак» встановлює сонячні електростанції.