Як товщина шпику свиноматки на опоросі впливає на споживання корму
Стан свиноматок під час опоросу – один із найважливіших чинників, що впливає на споживання нею корму в період лактації.
Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.
Більшість досліджень показали, що рівень шпику свиноматки під час опоросу більший за 21 мм знижує добове споживання корму.
Одне дослідження показало: якщо у свиноматки товщина шпику понад 19 мм, то щоденне споживання корму падає приблизно на 136 г на кожен додатковий 1 мм спинного жиру.
Найважливішим моментом є присутність на опоросі якомога меншої кількості свиноматок з товщиною жиру менше ніж 15 мм або більше ніж 24 мм у зоні останнього ребра.
Якщо більше ніж 75% свиноматок під час опоросу мають товщину шпику 15 і 24 мм, це означає, що в господарстві добре справляються з програмою годівлі свиноматок на етапі супоросності.
Як повідомлялося, перехід із гранульованого корму на розсипний може спровокувати аборти у свиноматок.