Як позбутися курячого кліща у пташнику

За твердженням деяких дослідників, підвищення вмісту вітаміну В у раціоні птиці змінює запах і смак її крові: вона перестає приваблювати червоних курячих кліщів, і в результаті розривається ланцюг їхнього живлення.
Про це пише журнал «Наше птахівництво».
Для максимально ефективної боротьби з популяцією курячого кліща у пташнику:
‒ небажано порушувати основний алгоритм, що передбачає комплекс дезакаризаційних заходів якнайшвидше після звільнення приміщення від птиці, до основної механічної обробки, що знижує ризик переміщення паразитів або перехід у стан зниженого обміну речовин, через що підвищується їхня стійкість до акарициду;
‒ вдруге обробити через 10 діб чи за 24 години перед посадкою птиці. За присутності птиці в пташнику повторне оброблення рекомендується через 7-12 діб. І що вища температура у пташнику, то коротший інтервал між обробленнями;
‒ одночасно можна застосувати переривчасту програму освітлення: 15 хвилин світло, 45 хвилин темрява. Повторювати раз на 2 доби мінімум 7 разів. Після місячної перерви ‒ повторна світлова циклічність, дієві щонайменше 6 циклів. Застосування методу переривчастого освітлення не завжди доцільне з урахуванням продуктивних характеристик птиці, однак треба зважати на всі ризики та перестороги.
‒ не нехтувати систематичними ротаціями акарицидів із різних груп для запобігання резистентності в кліщів.