Виробництво свинини за сім місяців зросло на 4,4%
У січні-липні 2019 року в Україні вироблено 162,5 тис. тонн свіжої, охолодженої та мороженої свинини – на 4,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це повідомили в асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані Державної служби статистики.
Так, виробництво свіжих та охолоджених свинячих туш та напівтуш скоротилося на 2,8% – до 116 тис. тонн. Проте сукупне виробництво охолодженого м’яса свиней додало 3,1% та склало 145,7 тис. тонн.
Скорочення виробництва свинячих охолоджених напівтуш компенсувало зростання виробництва свинини охолоджених свинячих частин. Зокрема, виробництво окостів, лопаток та їхніх необвалених відрубів зросло на 26,6%, а іншої охолодженої свинини – майже на 40%.
«Хоча питома вага свинячих частин у структурі виробництва охолодженої свинини відчутно менша, ніж напівтуш, додаткові обсяги виробництва змогли перекрити втрати та навіть покращити загальний показник порівняно з аналогічним періодом 2018 року», – зазначили в АСУ.
Крім цього, на 30% зросло виробництво замороженої свинини, зокрема, за рахунок майже втричі більших обсягів окостів, лопаток та їх відрубів.
Водночас соленої, сушеної та копченої свинини за сім місяців 2019 року виробили менше на 8%. Проте її частка у загальному обсязі незначна і не мала критичного впливу.
Додати коментар