Виробництво індичатини за 11 місяців зросло на 7,7%
У січні-листопаді 2021 року в Україні виробили 25,5 тис. тонн свіжого чи охолодженого м’яса індиків, що на 7,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Зокрема, у листопаді обсяг виробництва індичатини зріс на 16,2 %, як порівняти з аналогічним періодом минулого року, – до 2,6 тис. тонн.
Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.
Як повідомлялося, в Україні сьогодні немає сенсу нарощувати поголів’я індиків.
Нагадаємо, споживання індичатини в Україні – 0,6-0,8 кг на одного мешканця.