Вітчизняним сироварам варто знизити ціни хоча б на 5%
Українські сировари налаштовані збільшити продажі за рахунок сезонного чинника і через імовірне скорочення пропозиції європейських сирів.
Про це пише Інфагро.
Виробники розраховували на суттєве зниження пропозиції сиру з Європи вже в серпні внаслідок девальвації гривні, але цього не сталося – на полицях магазинів ще досить багато імпортної продукції. Можливо, ще тривають поставки по старих контрактах. Не виключено, що вітчизняні сировари утримують ціни на надто високому рівні. Через це торговельні мережі не бачать великого резону повністю відмовлятися від імпорту.
Щоб позбутися конкуренції з боку польських виробників сиру, українським варто знизити ціни хоча б на 5%. Вони можуть собі це дозволити, залишившись із досить пристойним прибутком.
У вересні сировари сподіваються щонайменше не скорочувати виробництво. За приблизними оцінками, цього місяця вони зварять сиру лише на 14% менше серпневого показника успішного 2021 року.
У найближчій перспективі передумов для кардинальних змін в обсягах виробництва сиру поки немає.
Як повідомлялося, для сироварів проведуть безкоштовний курс за участю європейського експерта.