Відтепер до Китаю можна експортувати сироватковий пермеат
Минулого місяця Китай опублікував офіційний стандарт безпеки та якості для використання сироваткового пермеату в харчовій промисловості. Це означає, що ринок уже зараз готовий прийняти цей продукт. Така можливість з’явилася завдяки недавній торговельній угоді між США і Китаєм.
Про це пише «Інфагро» з посиланням на DairyReporter.
Згаданий стандарт застосовується в усьому світі, тому пермеат з будь-якої країни може бути експортований до Китаю за умови, що він відповідає вимогам.
Сироватковий пермеат – це сухе молоко з вмістом лактози близько 80%. Як наповнювач він є економічно вигідним замінником сухого знежиреного молока, лактози і солодкої сироватки. У 2017 році порошкоподібний пермеат отримав міжнародний стандарт Codex Alimentarius.
«Відкриття китайського ринку для ввезення пермеату є дуже важливим для світової індустрії молочних інгредієнтів, – наголосив керівник відділу розвитку продажів продуктів харчування Arla Foods Ingredients Хенрік Якоб Х’юоршой. – Попит на пермеат у Китаї швидко зростає, втім, як і в усьому світі. Ми розраховуємо на співпрацю з нашими клієнтами в Китаї, щоб постачати їм сухий сироватковий пермеат найвищої якості для харчових продуктів і напоїв».
Пермеат все частіше використовується мультинаціональними брендами, особливо в шоколаді та печиві, а також у гарячих напоях, молочних продуктах і десертах.
Дані Innova показують, що кількість нових продуктів, що містять сироватковий пермеат, останніми роками зросла більше ніж удвічі – зі 169 у 2015 році до 387 у 2019 році.
Довідка
Arla Foods Ingredients – один із найбільших світових постачальників сироваткового пермеату, що має виробничі потужності в ЄС та Аргентині. Компанія продає пермеат сироватки Variolac, який має молочний смак, стабільний мінеральний профіль і хорошу сипучість протягом 12-місячного терміну придатності.