В ЄС скоротилося виробництво й торгівля яловичиною
За даними Єврокомісії, за перші п’ять місяців 2020 року в ЄС виробили 2,7 млн тонн яловичини, що на 5% (145 тис. тонн) менше, як порівняти з аналогічним періодом минулого року (останні наявні дані не включають Велику Британію).
Про це пише ahdb.
Виробництво скоротилося майже в усіх країнах, включаючи основні (Франція, Німеччина). Найбільше падіння за цей період відбулося в Італії, де вироблено на 50 тис. тонн (16%) яловичини менше, ніж за аналогічний період минулого року.
Зниження виробництва значною мірою компенсувалося падінням експорту, який за п’ять місяців скоротився на 4% проти минулорічного показника і склав 282,3 тис. тонн.
Падіння поставок до Великої Британії стало основним чинником зниження експорту. Поставки з ЄС в інших напрямках, зокрема до Китаю, Канади й Японії, зросли, але не на стільки, щоб компенсувати втрати у зв’язку з Великою Британією.
Імпорт яловичини з третіх країн до ЄС у січні-травні скоротився на 21% (29,8 тис. тонн). Загальний обсяг імпорту за цей період склав 110,3 тис. тонн, що також обумовлено зниженням обсягів імпорту з Великої Британії.
Китай отримував більше продукції від ключових південноамериканських експортерів (Бразилія, Аргентина, Уругвай), що, ймовірно, вплинуло на обмеження поставок до ЄС. Цьому також могло сприяти зниження попиту на імпорт у зв’язку з перебоями на внутрішньому ринку.
Як повідомлялося, уряд Китаю планує вдвічі скоротити споживання м’яса.