Тваринництво

В Україні зростає інтенсивність виробництва свинини

В Україні зростає інтенсивність виробництва свинини

Чисельність поголів’я свиней в Україні скоротилися більше, ніж на 10%, при цьому  зниження виробництва м’яса незначне ‒ близько 1-2%. А за підсумками року може виявитися, що й ще менше.

На цьому наголосив президент Асоціації свинарів України (АСУ) Артур Лоза.

«Такі показники свідчать про зростання інтенсивності виробництва», ‒ пояснив він.

За словами очільника АСУ, кількість поголів’я свиней ‒ не єдиний критерій, за яким оцінюють ситуацію в галузі. Важливіший показник ‒ обсяг виробництва свинини.

У промисловому сегменті є ядро господарств, що утримують обсяги виробництва, які відповідають сучасним вимогам, світовим стандартам, зауважив Артур Лоза. За рахунок цього зростає ефективність виробництва свинини.

«Оскільки галузь свинарства інерційна, результат дій, направлених на нарощування виробництва, свинопоголів’я ми відчуємо лише через рік», ‒ зазначив президент АСУ.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!