В Україні у лютому скоротилось виробництво сиру
У лютому зросло виробництво масла, неферментованого сиру та йогуртів. Зростання відбулось лише в сегменті йогуртів.
Такі дані оприлюднила Державна служба статистики України.
У лютому 2016 року виробництво рідкого обробленого молока в Україні скоротилось порівняно із лютим 2015 на 3,8% — до 72,2 тис. тонн. Порівняно з січнем 2016 виробництво скоротилось на 0,7%.
Щодо обсягів виробництва вершкового масла, то у лютому він склав 6,4 тис. тонн, що на 6,4% менше порівняно із лютим 2015 і на 4,4% більше порівняно із січнем.
Сиру свіжого неферментованого (включаючи кисломолочний сир) було вироблено 6,2 тис. тонн, що на 4,3% більше, ніж за лютий минулого року. Порівняно з січнем виробництво зросло на 12,5%.
Випуск жирних сирів скоротився на 2% (лютий до лютого) — до 8 тис. тонн. У порівнянні з січнем виробництво скоротилось на 10,8%.
На 1,2% зросло виробництво йогурту та інших ферментованих молока чи вершків — до 34,5 тис. тонн порівняно лютим 2015 року. Порівняно із січнем виробництво скоротилось на 0,2%.
Додати коментар