Українським експортерам свинини варто зосередити увагу на Китаї
У наступні 10 років зростання виробництва усіх видів м’яса уповільниться, а споживання м’ясної продукції, навпаки, зростатиме.
На цьому наголосив незалежний консультант із питань розвитку м’ясного бізнесу Євген Шатохін.
«Україна є частиною міжнародної спільноти, відповідно відчуває на собі всі ті тренди, які панують на світовому ринку м’яса», – пояснив він.
Серед основних чинників, які керуватимуть виробництвом тваринного протеїну експерт назвав вищу ціну ресурсів для виробництва; ветеринарні виклики (в тому числі АЧС); регуляторні питання; посухи; споживацький попит.
Крім того, Євген Шатохін вважає, що українським експортерам свинини варто переорієнтуватися з Європи на Китай. Цій країні, на його думку, треба приділити особливу увагу в плані експорту насамперед на рівні держави, адже є багато неузгоджених регуляторних питань.
«У Китаї – одна з найпотужніших економік. А ще, згідно з даними китайських аналітиків, у найближчі 10 років свинина буде найважливішим м’ясом, – підкреслив він. – Тож Україна може замислитися над поставкою не лише ратичок і п’ятачків, а й високоякісних відрубів».
Додати коментар