У племінних господарствах хвору на інфекційний бронхіт птицю забивають

За виявлення інфекційного бронхіту курей у племінних господарствах хвору дорослу птицю забивають, а умовно здорову використовують для отримання товарного яйця з подальшим забоєм птиці. Так чинять із батьківським стадом у товарних господарствах, пише журнал «Наше птахівництво».
Реалізацію яєць із неблагополучного пташника допускають після дезінфекції дозволеними деззасобами безпосередньо перед вивезенням із господарства і тільки для промислової переробки (яєчний порошок), із умовно благополучних пташників або від перехворілої птиці ‒ для харчових потреб.
Тушки забитої птиці з неблагополучних пташників спрямовують на промислову переробку, а з благополучних пташників реалізують на загальних підставах.
Пух і пір’я, отримані в результаті забою хворої чи підозрілої на інфекційний бронхіт птиці, просушують у спеціальних установках за температури 85-90 °C протягом 15 хвилин або дезінфікують шляхом занурення у 3%-й розчин формальдегіду за температури 45-50 °C із експозицією 30 хвилин, висушують і вивозять на переробні підприємства у тарі з подвійним упакуванням.
Інкубація яєць, отриманих від птиці з благополучних пташників, дозволяється в інкубаторах господарства після дворазової дезінфекції (перед закладанням у інкубатори і за виведення курчат). Одержаний молодняк можна використовувати в господарстві для внутрішніх потреб. Відходи інкубації утилізують або знищують.
Нагадаємо, за інфекційного бронхіту птиці важливо провести диференційне діагностування.