У Новій Зеландії започаткували виробництво штучної молочної сироватки
Новозеландська лабораторія Daisy Lab, що займається прецизійною ферментацією, успішно масштабувала виробництво сироватки, ідентичної тваринній, започаткувавши нову віху в молочній промисловості.
Про це пише АgroTer.
Daisy Lab налагодила повний виробничий процес: від мікробів до порошку сироваткового протеїну. Ферментаційна платформа може виробляти 10 г білка на літр середовища для вирощування. Це втричі перевищує початкову ціль у 3 г.
Такий високий вміст білка дозволяє Daisy Lab використовувати для виробництва протеїнового порошку ту саму ультрафільтрацію, діафільтрацію й обладнання, що й на традиційних молочних заводах.
Мікробний протеїн уже пройшов необхідні тестування. Наступним кроком стане створення інноваційних прототипів їстівних продуктів.
Daisy Lab пояснює, що за поживністю сироватковий протеїн повністю ідентичний коров’ячому, і його можна використовувати для виробництва молочних продуктів.
Зараз Daisy Lab веде переговори з місцевими виробниками морозива та йогурту, і натякає, що «обмежена серія морозива, що містить мікробний сироватковий білок, цілком може з’явитися на карті в не дуже віддаленому майбутньому».
Як повідомлялося, молокопереробникам варто орієнтуватися на функціональні продукти.