У 2020 році світове виробництво індичатини сягнуло 6,4 млн тонн
Світове виробництво м’яса індиків у 2020 році, за попередніми оцінками ФАО та USDA, склало 6,4 млн тонн.
Про це пише журнал «Наше птахівництво».
Як порівняти з 2015 роком, воно зросло на 8,2%. Хоча за цей час періоди зростання чергувалися з періодами спаду, бо з 2016 року виробництво індичатини зросло лише на 0,2%. Тому більшість фахівців характеризують останні п’ять років розвитку індиківництва як період стагнації.
Більша частина світового виробництва м’яса індиків (93,2%) припадає на Америку та Європу, частка яких у 2020 році становила відповідно 54,7% та 38,5%. При цьому в Америці за останні п’ять років виробництво скорочувалося, а в Європі з 2017 по 2020 роки незначне зростання спостерігалося лише за рахунок Росії та Іспанії.
Практично на одному рівні впродовж п’ятирічки було виробництво індичатини в Азії й Австралії.
Досить сталий приріст виробництва м’яса індиків з 2015 року був у Африці – на 26,7%, хоча загальні його обсяги на цьому континенті незначні.
Як повідомлялося, за 11 місяців 2020 року виробництво індичатини в Україні було на рівні 22,8 тис. тонн.