Термін зберігання червоного м'яса можна подовжити без небезпеки для споживачів

Спільне наукове дослідження Британської асоціації м’ясопереробників й австралійської компанії Meat and Livestock показало, що рекомендований зараз Агенцією харчових стандартів Великобританії (FSA) 10-денний термін зберігання охолодженого червоного м’яса можна без шкоди для здоров’я подовжити.
Про це пише Pig World.
The Guardian повідомляє, що, згідно з рекомендаціями FSA 2008 року з внесеними в 2017 році поправками, термін зберігання свіжого м’яса у вакуумній або газовій упакові за температури 3-8°C має бути обмежений 10 днями. Триваліше зберігання дозволяється за високого вмісту солі або низького pH.
Галузеві експерти, які стоять за цим дослідженням, закликають повернутися до колишньої практики, коли виробники й продавці визначали терміни використання м’яса самостійно. Вони вважають, що термін придатності упакованого й охолодженого червоного м’яса можна збільшити принаймні до трьох тижнів.
У дослідженні зроблена спроба відтворити умови та температуру, за яких м’ясо, швидше за все, зберігатиметься в домашньому холодильнику. За успішної реалізації споживачі менше викидатимуть м’ясо.
Для британських м’ясопереробних підприємств це могло б зняти технічний бар’єр на шляху торгівлі, оскільки Велика Британія – наразі єдина країна, де діє 10-денний термін зберігання м’яса. Це правило поставило в невигідне становище британські м’ясні компанії, які часто або пропускають експортні замовлення, або змушені продавати продукт за нижчою ціною, ніж їхні закордонні конкуренти, тому що коротший термін зберігання дозволяє покупцям вести переговори про зниження ціни.
Як повідомлялося, цього року в ЄС із усіх видів м’яса прогнозують зростання виробництва лише свинині.