Тваринництво

Свинина – на третьому місці серед доступних видів м'яса

У ІІ півріччі цього року свинина втратила позицію другого за рівнем доступності для населення виду м’яса. Середні роздрібні ціни на свинину вже вищі, ніж курятини й індичатини.

Про це зауважила керівниця аналітичного відділу асоціації «Свинарі України» Олександра Бондарська.

За її словами, не зважаючи на низхідну динаміку цін на живець свиней останніми тижнями, зближення з м’ясом птиці хоч і є, та поки свинина посідає третє місце.

«Споживання свинини підтримується за рахунок високої лояльності населення до традиційного м’яса. Але треба розуміти, що нинішні фінансові виклики будуть вагомим чинником для населення переглянути споживчий кошик і навіть – харчову поведінку», – підкреслила Олександра Бондарська.

Як повідомлялося, цього року очікується виробництво свинини на рівні 625 тис. тонн.