Свинину вищої якості отримують від свиней великої білої породи української селекції

Зразки найдовшого м’яза спини молодняку свиней, одержаного від свиноматок і кнурів-плідників великої білої породи української селекції, за основними фізико-хімічними властивостями належать до категорії «висока якість».
Таких результатів дійшли вчені Інституту зернових культур НААН, дослідивши вплив батьківських форм свиней породи велика біла різного походження на фізико-хімічні показники м’яса їхнього потомства.
Було досліджено три групи: велика біла порода свиней української селекції – І контрольна група, велика біла порода свиней данського походження – ІІ дослідна група, велика біла порода свиней французького походження – ІІІ дослідна група.
Фізико-хімічні властивості найдовшого м’яза спини цих тварин досліджували з урахуванням таких показників, як вологоутримувальна здатність, інтенсивність забарвлення, ніжність, уміст внутрішньом’язового жиру.
З’ясувалося, що використання тварин закордонного походження негативно вплинуло на вміст внутрішньом’язового жиру, вологоутримувальну здатність й інтенсивність забарвлення м’язової тканини.
Додати коментар