Тваринництво

Свинину вищої якості отримують від свиней великої білої породи української селекції

Свинину вищої якості отримують від свиней великої білої породи української селекції

Зразки найдовшого м’яза спини молодняку свиней, одержаного від свиноматок і кнурів-плідників великої білої породи української селекції, за основними фізико-хімічними властивостями належать до категорії «висока якість».

Таких результатів дійшли вчені Інституту зернових культур НААН, дослідивши вплив батьківських форм свиней породи велика біла різного походження на фізико-хімічні показники м’яса їхнього потомства.

Було досліджено три групи: велика біла порода свиней української селекції – І контрольна група, велика біла порода свиней данського походження – ІІ дослідна група, велика біла порода свиней французького походження – ІІІ дослідна група.

Фізико-хімічні властивості найдовшого м’яза спини цих тварин досліджували з урахуванням таких показників, як вологоутримувальна здатність, інтенсивність забарвлення, ніжність, уміст внутрішньом’язового жиру.

З’ясувалося, що використання тварин закордонного походження негативно вплинуло на вміст  внутрішньом’язового жиру, вологоутримувальну здатність й інтенсивність забарвлення м’язової тканини.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!