Тваринництво

Споживання індичатини в Україні – 0,6-0,8 кг на одного мешканця

Середнє споживання індичатини в розрахунку на одного мешканця планети практично не змінилося з 2015 по 2020 рік. За цей період населення зросло на 6,2%, тоді як виробництво м’яса індиків не більш ніж на 8,2%.

Про це пише журнал «Наше птахівництво».

Серед регіонів із традиційно найвищим споживанням індичатини – Америка та Європа, а найнижчим – Азія й Африка. Однак якщо в Європі спостерігається його збільшення (близько 14%), то в Америці – практично стагнація.

У розрізі країн найбільше індичатини в розрахунку на одного мешканця, як і раніше, споживають в Ізраїлі та США, хоча є тенденція до зменшення.

До країн із високим споживанням індичатини (понад 4 кг на одного мешканця) належать такі країни ЄС, як Австрія, Польща, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Португалія.

Особливо помітні успіхи Польщі, де душове споживання м’яса індиків в окремі роки періоду, що аналізується, перевищувало 6 кг.

З інших країн Європи істотно збільшилося (більш ніж удвічі) споживання індичатини в Росії.

В Україні споживання індичатини все ще залишається на низькому рівні: 0,6-0,8 кг на одного мешканця.

Як повідомлялося, виробництво індичатини в Україні за два місяці скоротилося на 11%.