Що провокує пододерматити у птиці
Пододерматити птиці часто фіксують у м’ясному виробництві, пише журнал «Наше птахівництво».
Причинами цього захворювання можуть бути високий уміст натрію, калію, хлору, низькоякісних жирів у раціоні; частка соєвого шроту в рецептурі понад 30%, повножирової сої – понад 20%; високий уміст некрохмалистих полісахаридів; дефіцит нікотинової кислоти, біотину, сірковмісних амінокислот, надлишок соди.
Лікувально-профілактичні заходи щодо пододерматитів передбачають, залежно від причин:
– аналіз проблем менеджменту вирощування;
– профілактичні дози вітамінів А, С, Е, групи В;
– контроль умісту електролітів і сірковмісних амінокислот;
– застосування ферментних препаратів.
Як повідомлялося, найчастіше пододерматити у птиці трапляються за вирощування її на підстилці з соснових трісок.