Тваринництво

Релокована ферма зосереджується на розведенні племінних кіз і переробці

Розведення племінних кіз і перероблення молока ‒ таким бачить майбутнє своєї домашньої ферми «Ого-го кози-кози» Лариса Гурова.

Про це вона розповіла журналу The Ukrainian Farmer.

Зважаючи на невеликі розміри ферми, підходи до організації роботи у власниці ферми нетривіальні. Так, Лариса Гурова першою в Україні почала розвозити козенят замовникам. Мовляв, якщо дати оголошення, приїде одна-дві людини, натомість потрібно дійти до свого покупця, адже люди вже звикли до сервісу.

За такою самою схемою вона почала працювати і з молокопродукцією: бринзу доставляє замовникам додому.

Переваги курортної Львівщини ‒ широкий ринок збуту. Лишилося тільки облаштувати пасовиська та сироварню, щоб ферма, яка релокувалася з Донеччини, запрацювала на повну потужність.

Щоб оптимізувати виробництво сиру та племінну роботу, Лариса Гурова планує розділити поголів’я кіз на дві частини: племінне ‒ для вдосконалення породи та товарне ‒ для виробництва молока та його перероблення.