Процес компостування загиблої птиці триває 6-10 тижнів
Процес компостування загиблої птиці розпочинається, як тільки буде сформовано бурт. Упродовж усього періоду компостування слід щоденно за допомогою спеціальних штангових термометрів контролювати температуру суміші на різній глибині (0,3; 0,5; 1 м) і хоча б один раз на тиждень – її вологість.
Процес компостування вважають закінченим, коли в компості немає патогенних мікроорганізмів і тушки птиці розклалися не менше ніж на 90% (відсутні м’які тканини). Загальна тривалість компостування, залежно від сезону року й умов, становить від 6 до 10 тижнів.
Швидкість процесу компостування сировини для отримання необхідних кондицій компосту значною мірою залежить від температури, якої буде досягнуто. За температури 65-70 °С швидкість буде майже вдвічі вищою, ніж за 50-55 °С. Своєю чергою ця температура залежатиме від правильного співвідношення вуглецю й азоту, належної аерації суміші та деяких інших чинників.
Готовий компост переміщують у спеціальні відсіки для зберігання або розміщують для зберігання зовні в буртах, які доцільно вкрити поліетиленовою плівкою.
Маса компосту порівняно з масою вихідних компонентів зменшується на 25-30%, об’єм – на 30-40%.
Додати коментар