Преінкубація поліпшує виводимість яєць
Останнім часом за інкубації яєць усіх видів сільськогосподарської птиці, зокрема й індиків, набув широкого розповсюдження попередній розігрів яєць за температури +22 °С протягом 10-12 годин для отримання однорідної температури перед початком власне інкубаційного процесу, що є передумовою однорідного та прогнозованого виводу.
Проте інколи коливання попиту на добових індиченят змушують виробників інкубаційних яєць подовжувати терміни їх зберігання.
Тут у пригоді стане інший метод – інкубація з попереднім прогріванням протягом 12 годин за температури +37,5 °С – так звана преінкубація. Такий метод поліпшує виводимість яєць завдяки більшій загартованості яєць до різних маніпуляцій.
Додати коментар