Тваринництво

Після запилення бджолами врожайність сільгоспкультур збільшується до 17 разів

Після запилення бджолами врожайність сільгоспкультур збільшується до 17 разів

Пріоритет в бджільництві повинен бути на запиленні бджолами сільськогосподарських культур, а не на виробництві меду.

У цьому переконаний голова Братства бджолярів Землі Волинської «Ройовий Стан» Володимир Дмитрук, повідомили у департаменті агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

«Це ‒ нормальна практика за якою працюють бджолярі у розвинених країнах. У такому випадку дохід від бджолосім’ї значно вищий, а врожайність окремих культур збільшується до 17 разів», ‒ наголосив він.

 

Зокрема, врожай соняшнику при запиленні бджолами підвищується на 40-45%, зауважив Володимир Дмитрук. А участь бджіл у запиленні тепличних помідорів підвищує врожайність до 30%. Поліпшується також якість плодів, розміри і товарний вигляд.

Зважаючи на такі агрументи, директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко запропонував започаткувати в області пілотний проект на базі одного з агрогосподарств. Зокрема, розмістити пасіку поблизу поля з медоносними культурами та провести дослідження.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!