Підвищення дозування жиру до 7% гальмує ріст індичат
У птиці жир відкладається як під шкірою, так і в черевній порожнині. М’язова тканина не містить жирових відклдень, чим і пояснюються високі дієтичні властивості індичатини.
У тушках індиків першого ґатунку жир становить 21% їстівної частини, в тушках індичок – близько 28%.
Індички дуже добре засвоюють жир, і з віком ця властивість зростає: утримання жиру в тілі індичат може становити від 66% до 84% у двотижневому віці та від 91% до 97% – з 8-тижневого віку.
Найоптимальнішим у біологічному й економічному аспектах є дозування жиру племінних індиків 3,5-4,3%, індичат у віці до 7 тижнів – 2-4%, до 22-тижневого віку – 2-6%. Проте підвищення дозування жиру до 7% гальмує ріст індичат, тому на цей момент варто звертати особливу увагу.
Додати коментар